Vrijheid, Bestemming en de Ziel


Wat is de Zin van het Leven?

N.B. ook verkrijgbaar als ebook (Kobo) en als ebook (ePub)

De boeken van OSHO gaan dieper in op de belangrijkste levensvragen van elk individu. ‘Vrijheid, bestemming en de ziel’ biedt tijdloze verkenning van de meest essentiële vragen die we onszelf stellen tijdens onze persoonlijke zoektocht naar de zin en het doel van ons leven. Daarbij concentreert OSHO zich op de vragen Vrijheid Bestemming en de Ziel
die specifiek gericht zijn op ons innerlijke leven en de kwaliteit van ons bestaan.
In ‘Vrijheid, bestemming en de ziel’ komen zeer menselijke vragen aan de orde, zoals:
– Bestaat er werkelijk een ‘ziel’ – en zo ja, wat is dat?
– Hoe past het begrip karma daarin?
– Heeft mijn leven een speciale betekenis of doel?
Zoals met alle boeken van OSHO zal de lezer van ‘Vrijheid, bestemming en de ziel’ niet alleen de wijsheid van zijn woorden, maar ook zijn humor, op weergaloze wijze ervaren.

Het boek is ruim verkrijgbaar in de Boekhandel.

Osho geeft in Vrijheid, Bestemming en de Ziel aan:

“Doe wat je natuur je vraagt te doen. Doe wat je intrinsieke kwaliteiten hunkeren te doen. Luister niet naar de geschriften. Luister naar je eigen hart. Dat is het enige geschrift dat ik je wil voorschrijven. Luister heel goed, heel bewust, en je zit nooit fout. Wanneer je naar je eigen hart luistert, ben je nooit verdeeld. Luister naar je hart en je zult in de juiste richting bewegen, zonder dat je ooit nadenkt over wat juist is en wat niet”.

Impressie van Vrijheid, Bestemming en de Ziel

”In dit boek geeft Osho antwoorden op vragen over essentiële onderwerpen zoals de zoektocht naar het zelf en de zin van het leven. Hij begint elk hoofdstuk met een kort inzicht in de onderwerpen waarover vragen worden gesteld. Mensen die een religie of filosofie aanhangen of leraren volgen, ziet hij als mensen zonder bewustzijn. Bewustzijn wordt verkregen door meditatie. Meditatie definieert hij als moed hebben om stil en alleen te zijn, dan de ogen te sluiten en alleen maar naar de innerlijke wereld te kijken: gedachten die bewegen, zweven; verlangens die opkomen, weggaan. Dan begint men een nieuwe kwaliteit bij zichzelf te voelen, een nieuwe levendigheid. Op zijn typische, eigen wijze reikt Osho antwoorden aan. Deze zijn wisselend, vaak sprekend en met humor. Meestal laat Osho eerder vragen in rook opgaan dan dat hij pasklaar antwoordt. Het antwoord ligt immers voor ieder van ons in onszelf verscholen. Al met al is het een boeiend boek voor hen die met de levensvragen bezig zijn. Verzorgde uitgave met nawoord en informatie over Osho en over alle mogelijkheden in het Osho International Meditation Resort in Poona, India. Deel uit de Osho Life Essentials-reeks.