Osho Zen Tarot kaarten


The Transcendental Game of Zen

De Osho Zen Tarot kaarten worden door steeds meer mensen ontdekt als een speels en diepgaand instrument voor inzicht en meditatie. De kaarten bevatten inspirerende schilderingen die je diep kunnenOsho Zen Tarot kaarten raken.
Iedere kaart wordt uitgelegd in het licht van de Tarot, maar daarnaast is er Osho’s visie vanuit de unieke levenstroming Zen.
Zo krijg je inzicht in wat er onbewust speelt bij keuzes in je leven en kun je de sleutel krijgen om nieuwe deuren binnen te gaan. Je leven wordt rijker, meer voldoening gevend en eerder licht dan serieus.
Er is door een cursus bovendien nog veel meer uit de Osho Zen Tarot kaarten te halen. Je leert dan om patronen te leggen en kunt er voor jezelf en anderen mee werken.
De ander kijkt altijd mee. Dus, het is een zeer democratische manier van het interpreteren van de levenssituatie van iemand anders.

De Osho Zen Tarot kaarten zijn verkrijgbaar bij de Boekhandel.

Je levenskwesties uiteengezet door de Osho Zen Tarot kaarten

We blijven ze tegenkomen, onze levenskwesties of we manoeuvreren onszelf erin. Via de Osho Zen Tarot kunnen we ze verhelderen, verlichten. We brengen de kwestie in kaart en zien in welk krachtenveld we ons bevinden als de kwestie zich aan ons voordoet. We zien welk inzicht en bewustzijn we mogen ontwikkelen en
welk besluit tot actie er in het ‘hier nu’ het best genomen kan worden om verder te komen.

Osho Zen Tarot kaartenOsho Zen tarot kaartenOsho Zen Tarot kaarten

Je ziet een voorbeeld van een legpatroon met drie kaarten. De situatie waarmee je niet gelukkig bent word vertegenwoordigd door de eerste kaart. De tweede van deze Osho Zen Tarot kaarten geeft een hint over wat er te leren valt. En de derde Osho Zen Tarot kaart wijst je op je committent: wat je kun je vanaf nu meteen doen.
Vanuit de levensstroming Zen word je je bewust van oude mechanismen en nieuwe mogelijkheden.

Als je de kwestie in kaart hebt gebracht, wordt deze overzichtelijk. Je haalt wat lichter adem. En je ontdekt mogelijkheden om via inzicht dat de Osho Zen Tarot kaarten bieden, verder te komen.

Deze en andere patronen leggen en interpreteren kun je leren in verschillende Osho Zen Tarot cursussen,
zoals:

 • Basiscursus Osho Zen Tarot
 • Vervolgcursus Osho Zen Tarot voor Coaching
 • Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot

De cursussen kunnen life gevolgd worden, maar ook via e mail gedaan worden met zo nodig extra uitleg via Skype of telefoon. lees meer en lees nog meer.

De diverse Cursussen zijn al door een groot aantal mensen met plezier gevolgd en met een certificaat afgesloten.
Het is een zelfontdekkingsreis die je rijk genoeg maakt om daarna de Osho Zen Tarot kaarten voor jezelf of anderen te leggen en te interpreteren. Je kunt op die manier ook anderen helpen hun levenskwesties in kaart te brengen en op te lossen.

Bij de cursussen horen 2 door mij geschreven boeken.

 • Coachen met de Osho Zen Tarot
 • Nieuwe toespringen voor de Osho Zen Tarot

Coachen met de Osho Zen Tarot

auteur drs. Donna van der Steeg

Coachen met de Osho Zen Tarot is en boek dat de mogelijkheden van de Osho Zen Tarot als coachinstrument ontvouwt en als kleurrijke methode voor zelfontwikkeling. Onderwerpen als een juiste vraagstelling, de bandbreedte van kaarten, de keuze van legpatronen en wijze van interpreteren, specifieke kaarten voor het coachen, de weg naar totaal mens-zijn, crisis en rebellie en in de wereld maar niet van de wereOsho Zen Tarotld zijn komen voor het voetlicht. Ieder die geraakt is door de Osho Zen Tarotkaarten kan zijn licht opsteken bij de vele suggesties die er gegeven worden.

In de 10 hoofdstukken worden de volgende onderwerpen behandeld

 • Hoofdstuk 1 Osho Zen Tarot als instrument bij Ontwikkeling en Coaching gaat over het effect van de OZT op mensen, met praktijkvoorbeeld en het licht dat de kaarten brengen, ook soms letterlijk op de kaarten weergegeven.
 • Hoofdstuk 2 Over de basis in Zen die de kaarten hebben. Enkele karakteristieken van Zen worden behandeld.
 • Hoofdstuk 3 Het belang van meditatie als er Coachen met de Osho Zen Tarot  plaats vindt, het proces waar het omgaat en de brug naar meditatie die de Osho Zen Tarot kaarten vormen.
 • Hoofdstuk 4 Betekenisvolle kaarten uit de Grote Arcana van de Osho Zen Tarot. Bespreken van enkele kaarten en hoe die speciaal bij coaching uitwerken.
 • Hoo
 • Hoofdstuk 6 Hoe haal je tijdens Coachsessies het meeste uit een Osho Zen Tarot legging. Belang van een goede vraag met uitwerkingen. Welke vragen dien je te vermijden. De SMART methode als er sprake is van een traject bij het coachen.
 • Hoofdstuk 7 Keuze van Legpatronen. Hoeveelheid kaarten, verder: patronen als het Eye Opener Legpatroon. Verder komen er aspecten van Interpretatie aan de orde.
 • Hoofdstuk 8 De Lotus en de Modder: hoe snel worden veranderingen zichtbaar. Bespreken van specifieke kaarten die hierop een antwoord geven, zowel uit de Grote Arcana als de Kleine Arcana.
 • Hoofdstuk 9 Relevantie van Symboliek en Getallen bij Coachen met de Osho Zen Tarot. Diverse kaarten worden onder de loep genomen waarbij deze symboliek te zien is, zowel Grote Arcana als de Kleine Arcana. Wat betekenen getallen op de kaarten, is er een rangordening of juist niet? Ook weer aan de hand van voorbeelden.
 • Hoofdstuk 10 De betekenis van de Osho Zen Tarot in onze wereld en onze tijd. Wat kan coachen met de OZT opleveren? Een tijd van crisis. Rebellie versus revolutie. Zogenoemde zelfzucht als basis voor delen In de wereld zijn, maar er niet toebehoren. Aspecten van bewustwording door de Osho Zen Tarot, voor onze tijd.

Het boek is ooOsho Zen Tarot kaartenk in het Engels verkrijgbaar. De Nederlandse en de Engelse uitgave zijn te bestellen is te bestellen via: de schrijfster of via de Boekhandel

Nieuwe Toepassingen voor de Osho Zen Tarot

fdstuk 5 Betekenisvolle kaarten uit de Kleine Arcana van de Osho Zen Tarot. Hoe voor het oog negatieve kaarten een positieve handreiking kunnen bieden.Als Follow up i
s dit boek met inspirerende patronen voor de Osho Zen Tarot uitgekomen. Er staan 4 onderdelen in, met daarin voor ieder onderdeel 6 uitgewerkte en geduide patronen, ISBN 978-90-821241-1-8. Deze 4 onderdelen zijn:
– legpatronen voor individuele vragen en situaties
– legpatronen voor coaching
– relatie legpatronen
– patronen voor je spirituele ontwikkeling

Tussendoor staan verhalen en inzichten verwerkt. Het boek is een ware aanwinst om je verder in de Osho Zen Tarot te verdiepen en te bekwamen.
Een zuivere en eenduidige vraagstelling is belangrijk om een optimaal rendement van je Osho Zen Tarot kaarten te hebben. Daarnaast is de keuze van het juiste legpatroon belangrijk hiervoor. Dit boek ‘Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’ biedt een schat aan mogelijkheden voor de diverse levens- en coachsituaties. Voorop staat het werken met jezelf, voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast komen spewp93a92d51_05_06cifieke legpatronen voor coachen, voor relaties en voor je spirituele ontwikkeling aan bod.
De patronen worden, een voor een, door de auteur uitgelegd en in praktische situaties uitgevoerd. En op een harmonieuze manier staan Zen inzichten en verhelderende verhalen in de tekst gevlochten. Op deze manier komt de rijkdom van de Osho Zen Tarot in volle glorie tot uiting. De oneindige mogelijkheden worden tastbaar en praktisch uitvoerbaar gemaakt. Veel inzichtrijke en genoeglijke uren bij het werken met de Osho Zen Tarot zullen het gevolg zijn.

Het boek Nieuwe Toepassingen voor de Osho Zen Tarot is verkrijgbaar via de schrijfster of via de Boekhandel

Over de schrijfster

Donna van der Steeg is psychologe en laat zich daarnaast vooral inspireren door meditatie, waaronder de lectures van de Verlichte meester Osho.
Ze werkt als docent ‘Psychologie en Coachen’, psychosociaal therapeute, tarotiste en meditatietrainster. Op diverse plaatsen in Nederland geeft ze cursussen en workshops in vergroting van bewustwording via verschillende methodes.
Een haar zeer geliefde methode is de Osho Zen Tarot. Ze heeft van daaruit het boek ‘Coachen met de Osho Zen Tarot geschreven’.
Als een natuurlijk en waardig vervolg hierop is dit nieuwe boek ‘Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’ ontstaan. Het is een absolute aanrader voor mensen die meer uit hun Osho Zen Tarot deck willen halen.
De reacties op het boek zijn erg positief. Verschillende mensen geven aan direct aan de slag te zijn gegaan met het leggen van de patronen. Anderen zeggen dat ze hun kaarten nu veel vaker te voorschijn halen om bepaalde levenssituaties in kaart te brengen. En het resultaat is verbluffend: de Osho Zen Tarot is trefzeker in het onthullen van je onbewuste drijfveren en het lichter maken van je leven. lees meer