Het Kleine ABC van Liefde


In Het Kleine ABC van Liefde vinden we Osho’s inzichten over liefde die iedereen gebruiken kan. Het is daarom ook afgestemd op een breed publiek en dusdanig hanteerbaar en geprijsd dat het op grote schaal uitgedeeld kan worden.
Er zijn drie hoofdthema’s over liefde om je in te verdiepen: ‘leef vanuit je hart’, ‘een ander liefhebben’ en ‘als Het kleine ABC van liefde zich liefde ontplooit’ en dan ben je dus ingewijd in het kleine a, b, c van liefde.
Liefde kan zich uiten in een relatie, maar liefde is niet hetzelfde als een relatie. Twee mensen kunnen veel van elkaar houden, en hoe groter hun liefde, des te kleiner de kans op een relatie. Hoe meer zij van elkaar houden, des te groter de vrijheid tussen hen.

Het boek Het Kleine ABC van Liefde is verkrijgbaar bij de Boekhandel.

Review Het Kleine ABC van Liefde

Een allerliefst boekje, voorzien van kleurige harten en bloemblaadjes, dat ook letterlijk liefde tot thema heeft, is voor de tweede maal van de persen gerold.
En weer is er een idee van Osho Publikaties gerealiseerd. Men vindt het daar een uitdaging om Osho’s woorden telkens weer in andere vormen aan ons voor te schotelen. Want aan vijf of zesmaal Osho’s woorden horen hebben we nog altijd niet genoeg.
Oude patronen doorbreek je niet door ze een aantal malen met nieuwe inzichten te bestoken; daar is meer voor nodig. Bovendien raken verse transformaties toch weer onder het stof, als je je bewustzijn niet op tijd opvijzelt.
Een voorbeeld? Wel, onze aard is zuinig zijn. En dat is een ingesleten patroon. Wie zuinig is, heeft iets voor later. Maar, zo werkt het met liefde niet. Liefde gaat pas groeien als het stroomt. En ook is het zo, dat in de liefde die je nu geeft alle voorgaande liefdesuitingen zijn opgenomen, ze zijn erin versmolten. Dus, dat wat je geeft, wordt steeds mooier en rijker.

Het kleine Abc van liefde Eigenlijk is de liefde die je nu, op dit moment,
geeft altijd de schoonste en de meest volle;
ze draagt de oogst van alle liefdeservaringen
uit je leven in zich besloten.
Of, zoals Picasso dat zei: het schilderij dat ik op dit moment aan het maken ben, is het mooiste en dat wat ik hierna maak, zal nog veel mooier zijn.
Waarom niet doorgaan tot je het ultieme daarin denkt bereikt te hebben en dan daarna weer doorgaan? Dat is toch het avontuur van het leven.

Dus, niet zuinig zijn, maar geven en nog eens geven en delen. Liefde geven brengt vreugde, niet omdat je mogelijk iets terug krijgt, maar omdat geven op zich zo vervullend is.
In dit boekje vinden we inzichten over liefde die iedereen gebruiken kan. Het is daarom ook afgestemd op een breed publiek en dusdanig hanteerbaar en geprijsd dat het op grote schaal uitgedeeld kan worden.

Er zijn in het Kleine ABC van Liefde drie hoofdthema’s over liefde om je in te verdiepen: ‘leef vanuit je hart’, ‘een ander liefhebben’ en ‘als zich liefde ontplooit’ en dan ben je dus ingewijd in het kleine a, b, c van liefde.
Liefde kan zich uiten in een relatie, maar liefde is niet hetzelfde als een relatie. Twee mensen kunnen veel van elkaar houden, en hoe groter hun liefde, des te kleiner de kans op een relatie. Hoe meer zij van elkaar houden, des te groter de vrijheid tussen hen.

Als ik deze zinnen in het Kleine ABC van Liefde lees, wil ik ze indrinken, bij me houden, koesteren en er ten volle uit leven. Oh, wat houd ik er toch van wat Osho in deze wereld brengt!
Liefhebbende energie is niet speciaal voor iemand bedoeld. Laat liefde je uitstraling worden.
Je wordt dan liefde, want die is eenvoudig je natuur, de geur van je zijn. Alles wat je aanraakt, krijgt dan liefde van je.

Ik moet er aan denken welk mysterie liefde is en zie voor me hoe ik blij ronddartelde in Rajneeshpuram in de buurt van Osho’s huis met een kaart in mijn hand, waarop een uitspraak van hem: “One day when your heart was close to mine, I heard it.”
Proef het mysterie in haar totale diepte! Het is nooit genoeg en zeker niet teveel. Dus, ga gauw naar de boekhandel, want dit boekje ligt daar op je te wachten.