Het Boek van 2015: In Love with Life

In love with Life

Osho boek In Love with Life uitgeroepen tot ‘Het Boek van 2015’

De hedendaagse Duitse filosoof Peter Sloterdijk heeft het Osho boek In Love with Life uitgeroepen tot ‘Het Boek van 2015′. Hij geeft aan:
“Na de tweede Wereldoorlog zei de dichter Albert Camus: “Het probleem met Europa is dat het zijn liefde voor het leven kwijtgeraakt is.”
In de commentaren van de mysticus Osho op Friedrich Nietzsche’s ‘Zo Sprak Zarathustra’ kan de moderne Europeaan enige inspiratie voor een nieuwe religie van liefde voor het leven vinden.” Peter Sloterdijk, Duits Filosoof.
Het Boek van 2015Het Osho boek “In Love with Life” kan de mensen hun liefde voor het leven teruggeven, dwars tegen alle gevestigde religies en omstandigheden in, betoogt de filosoof Peter Sloterdijk.

In Love with Life: boek dat 2015 bepaalde

Het nieuwe Osho boek ‘In Love with Life’ is in 2015 uitgekomen. Met behulp van het boek maak je een prachtige reis door een wereld waarin ’t leven gevierd wordt en waar tijdloze waarheid boven leugens en verdraaiingen gaat die belemmeren dat we gezond en heel worden. In 10 hoofdstukken wordt de visie van Nietzsche ontdaan van alle misverstanden hieromtrent en de mystieke dimensie ervan onthuld.

Osho heeft verschillende lezingen series aan Nietzsche gewijd. Deze filosoof is in zijn tijd in zijn omgeving, het westen, niet begrepen. Waarschijnlijk kan alleen een eigentijdse mysticus als Osho Nietzsche echt begrijpen. In het boek ‘In love with Life’ deelt Osho zowel zijn inzicht in de mens die Nietzsche is als zijn baanbrekende werk.

Nietzsche schrijft in Ecco homo, Zie de mens, dat hij met “aldus sprak Zarathustra” Het Boek van 2015het grootste geschenk aan de mensheid gegeven heeft dat tot dan toe maar mogelijk was. Door dit boek overbrugt Nietzsche de eeuwen omdat hij de spreekbuis van de revolutionaire Perzische mysticus Zarathustra wordt.

Een van de uitspraken van Nietzsche Is: “God is dead…now man is free.” Deze niet begrepen uitspraak van Nietzsche wil zeggen, dat we geen marionetten (meer) zijn. We zijn vrij om het leven vanuit ons eigen bewustzijn in te richten en te vieren. Nietzsche geeft hiermee aan, aldus Osho, intens van het leven te houden en het daarom alleszins waardig te vinden om dit te vieren.

Osho’s In Love with Life ‘s, het Boek van 2015, verkrijgbaar bij de Boekhandel.

In Love with Life, Osho:  lees meer